Orde der Transformanten – gestoorde idioten

Locatie Nederland – Aan de ene kant wil ik de Orde der Transformanten gewoon links laten liggen en negeren, maar het clubje heeft zulke banale kenmerken dat ik er toch even bij stil wil staan. Als ik op de berichtgeving af moet gaan, hebben ze op dit moment zo’n honderd leden, waarvan er een stuk of zestig onder hetzelfde dak leven. De één noemt dat een commune, zelf hebben de Transformanten het over Geloofsgemeenschap. Dat krijgt al iets van een sekte en dat is het natuurlijk ook. De Transformanten haken slim in op gevoelens, richten zich vooral op labiele mensen en hun godsbeleving is een mix van oude religie, hypocriete tolerantie en absolute onzin. Daarbij schijnen ze ook nog regelmatig in hun blote kont door de Geloofsgemeenschap te paraderen. Mijn voorlopige conclusie is dat er sprake is van een groepje gestoorde idioten.

Transformanten zijn geschapen naar Gods evenbeeld. Dat op zich is al knap, want er is geen wetenschappelijk bewijs van zijn bestaan, laat staan dat er afbeeldingen circuleren. In elk geval pretenderen Transformaten in de Heer te zijn, maar in een serie filmpjes op You Tube zie ik een aantal kortgeknipte potteuze dames die naar het schijnt met alles en iedereen, maar vooral met voorganger Robert Baart, seks te bedrijven. Bij minstens drie verschillende Transformant-vrouwen heeft deze man kinderen gemaakt en iedereen vindt dat prima, want jaloezie is een destructieve gedachte en je moet geen destructieve gedachten hebben.

Op You Tube vind je ook een reportage van Omroep Brabant over de Transformanten. Tamelijk nietszeggend. Ook Nova komt niet veel verder dan te melden dat er sprake is van een sekssekte. Mijn inventarisatie op basis van de website van de Orde der Transformanten gaat wat verder.Mijn vader noemde een transformator altijd een trafo, dus de kunnen we de Orde van Transformanten gemakkelijk afkorten als Trafo’s.  Ze hebben het tenslotte ook altijd over Refo’s, dus why not?

Trafo’s, geschapen naar God’s evenbeeld, hebben geen moeite met welke seksuele geaardheid dan ook. Zo!! Dat is nog eens progressief als je zegt de vroege Christelijke Leer te belijden? Daar kunnen gereformeerden en katholieken nog wat van leren. Natuurlijk is het gebral in de ruimte, maar Trafo-opperbevelhebber Robert Baart komt er wel lekker mee weg, want deze ex-mental coach schijnt er prikkelingen van te krijgen als dames elkaar beminnen. Allemaal info van het internet overigens, waarbij fora elkaar de loef afsteken om Trafo’s neer te sabelen. Alsof een sekte zo’n bijzonder verschijnsel is. Het is eng en je moet er niet in willen zitten, maar dat zal een weldenkend mens toch wel begrijpen?

Wie de moeite neemt om de Trafo-info op You Tube door te worstelen, ziet al snel dat het gemiddelde IQ van een Transformant sterke overeenkomsten vertoond met dat van een augurk. De Trafo’s komen niet verder dan dat het allemaal zo mooi is, zo fijn is, zo gezond is, zo goed voelt en dat ze de hele dag bezig zijn met God. Lacherig reageren ze op allerhande aantijgingen. Niets is overtuigend. Allemaal labiele Prozac-typetjes. Geïndoctrineerd door iemand die het manipuleren van mensen buitengewoon beheerst en als het op een interview op de televisie gaat, snel laat weten dat hij in retraite is.

Kinderen vinden het altijd leuk om zich te verkleden. Vandaar dat er speciale Trafo-kledij voor kinderen is, waar zij zich gedragen als enge Amerikaanse dominees. Sneu, dom en gevaarlijk, want als ik lees dat de Transformanten in feite een stelletje quasi-religieuze naaktlopers zijn, dan krijg ik toch benauwde gevoelens als ik aan de kinderen denk die in die gemeenschap opgroeien. Gebeuren er in de Trafo-geloofsgemeenschap in het Brabantse Hoeven dezelfde dingen als in de katholieke kerk? Worden kinderen misbruikt volgens gereformeerde traditie? Nee, natuurlijk niet. Maar kan ik daar garantie op krijgen?

Alwéér op het onvolprezen internet is er de website van een man die zegt zijn vrouw en kind kwijtgeraakt te zijn aan de Transformanten. Op www.wegvanpapa.nl lucht hij zijn hart. Het verhaal lijkt geloofwaardig en klopt in elk geval met de bewering dat de Trafo’s een sekte zijn. Het wordt helemaal eng als de Orde der Transformanten in relatie wordt gebracht met de aanslag op ene Frits Bebelaar. Uiteraard wordt alles ontkend door de Trafo’s, maar ze kennen hem wel.

Gewoon geloof, ongeacht welk geloof het is, is al een misvatting. Iets dat niet in deze samenleving thuishoort. Wat je privé denkt moet je zelf weten, maar geloof moet buiten de maatschappij worden gehouden. Ik vind elk geloof in zekere zin een sekte. De Orde der Transformanten is dat ook, dat lijdt geen twijfel. Het begint doorgaans klein en sterft snel uit.  Dat is ook te hopen voor deze gestoorde Transformanten-club.  Zouden ze groot worden, dan wordt het pas echt eng. Maar dat zie ik niet gebeuren.  Het blijft alleen eng dat idioten elke keer weer andere idioten vinden om dit soort achterlijke en manipulatieve spelletjes te spelen.

Advertenties

Reacties zijn gesloten.